Karin van Dijk

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd hoe iemand beweegt en wat iemand beweegt. Vandaar uit ging ik fysiotherapie doen. Daar al snel in vastlopend kwam de antroposofische fysiotherapie op mijn pad. En later ook diverse energetische opleidingen de craniosacraaltherapie.

Zo heb ik veel geleerd over het fysieke lichaam van de mens, maar ook over energie, energiebanen, levensprocessen, lichaamsritmes, de fysieke en mentale samenhang van vele structuren en processen in het lichaam, zelf genezend vermogen, en het belang van balans en evenwicht.

Toen het opstellingenwerk op mijn weg kwam, werd er opnieuw een puzzelstuk toegevoegd. Maar het werken met ‘opstellingen werk via het lichaam’ deed alle puzzelstukken in elkaar vallen. Je kan iets emotioneel en mentaal aangekeken hebben, maar hoe dit te integreren in het lichaam. Lichaamsgericht werken op de laag van de ziel helpt om weer thuis te komen, je lijf weer echt te bewonen.

Na 30 jaar therapeut zijn word ik nog steeds geboeid door de enorme veerkracht van mensen, en de wonderlijke en wonderbaarlijke processen van het lichaam, ziel en geest.

Meer weten? Klik hier voor Karins website.

Ilma Trip

Mijn naam is Ilma Trip (1967) en woon samen met mijn man op het mooie eiland Terschelling. Hier runnen wij samen een hotel & wellness, ‘De Walvisvaarder’, en heb ik mijn eigen praktijk voor systemisch werk via het lichaam aan huis. Hier valt alles samen: de massagetherapie, het systemisch werk, rouw en ritueel begeleiding.

Ik heb naast de massagetherapie verschillende opleidingen gedaan bij Phoenix in Utrecht. Daarna in Rotterdam het Roepen van de Ziel bij Connie en Rahina. Op het eiland geef ik sessies en wandel coaching met mooie systemische oefeningen en meditaties. In de retraites en trainingen loopt het systemisch lichaamswerk als een rode draad.

Ik kom graag van het eiland af om les te geven aan het vaste land, omdat de training Het Roepen van de Ziel mijn hart heeft veroverd. Na meerdere keren assisteren bij Connie en Karin deed zich de vraag voor: hoe dragen we dit prachtige werk de wereld in? In de opstelling werd snel duidelijk hoe dragend de cirkel en de bedding voor deze training is. Samen gaan we genieten van de verdieping in het doorgeven van kennis aan collega’s. Mijn ervaring is dat ik zelf ook word gevoed door het lesgeven en het uitwisselen. Mijn talenten vullen die van Karin, Kim en Rasa prachtig aan. Met compassie en veel plezier zet ik mijn veelzijdigheid in, om bedding en holdingspace voor de cursisten te geven. Samen Pareltjes op te duiken.

In ons werk zijn we best solistisch bezig, daarom is de super- en intervisie bij elkaar zo belangrijk. Vlieguren maken, feedback van een kenner ontvangen. Nascholing en inspiratieweekenden voor collega’s organiseren op het eiland zijn mijn grote droom. De stad geeft mij ook veel creativiteit en mogelijkheden, juist de combinatie van het beste uit deze twee werelden maken mij gelukkig.

Dit is wat ik op de wereld wil brengen. Met mijn handen, hart en ziel. In mij ontmoet je als beelddenker veel nieuwe wegen. Ik nodig je uit, om op zoek te gaan naar wat jou zo uniek maakt, wat jij te brengen hebt. Met deze mooie verdiepende kennis, kun je het eigen maken. Ik zal je ondersteunen om het te integreren in het werkveld waar jij wordt geroepen. Zodat steeds meer mensen thuis kunnen komen in zichzelf. Ontwikkelen, nieuwsgierig blijven, op een diepere laag de onderstroom zoeken, lijven lezen. De veiligheid en verbinding bieden aan de cursisten zodat ieder zijn persoonlijke innerlijke reis kan maken en ons eigen systeem kan uitnodigen, aannemen, reorganiseren en laten ontwikkelen. Zodat het voluit kan stromen.

De woorden die ik kreeg van cursisten: regenboog vrouw, creatief, rituelen, zachtheid, Demeter kwaliteit, helder, klaterend, romantische strijder, vrouw-zijn, vanzelf, speelsheid, past in elk sprookje, inspirerend, eigen en wijs met mooie kleur, genereus, kleurrijke geïnspireerde spirit, voelen en weten in wijsheid, ondernemende marskramer. Hier kreeg ik rode wangen van dat snap jij wel.

Meer weten? Klik hier voor Ilma’s website.

Kim van Rens

Mijn naam is Kim van Rens (1976). Als meisje kon ik me eindeloos en onbevangen dansend en zingend door het leven bewegen. De wereld schouwde ik in verhalen en tekeningen, nieuwsgierig naar de zingeving van alles. Als puber leerde ik te bewegen ín de vorm om later deze weer bewust los te laten. Bewust bewegen, leven met aandacht en al vroeg een natuurlijke interesse voor esoterie komen in mijn werk organisch en alchemistisch samen.

Daar waar mijn leven mij uitdaagde om helemaal aan te komen en te zakken in mijn eigen lijf, nodig ik nu ook anderen uit dezelfde weg te gaan. Verbonden met het grote veld, de bron, stroomt het leven door me heen en gaat zoveel meer vanzelf dan ooit. Mijn praktijk heet Vanzelf ontwikkeling …als je werkelijk deze levensstroom toestaat en durft los te laten gaat veel vanzelf is mijn ervaring. Ik kan je de weg van je ziel in je lijf uitleggen maar eenmaal gevoeld in je lijf vergeet je het nooit meer.

In de vele kennis-, lichaamsgerichte en energetische opleidingen zoals Oefentherapie-Mensendieck en craniosacraaltherapie en vele bij- en nascholingen de afgelopen 25 jaar kan ik steeds meer het natuurlijke zelfherstellende vermogen van ons lichaam en andere systemen waarin wij ons onlosmakelijk verhouden de leidraad laten zijn.

In ons werk zijn we best solistisch bezig, daarom is de super- en intervisie bij elkaar zo belangrijk. Vlieguren maken, feedback van een kenner ontvangen. Nascholing en inspiratieweekenden voor collega’s organiseren op het eiland zijn mijn grote droom. De stad geeft mij ook veel creativiteit en mogelijkheden, juist de combinatie van het beste uit deze twee werelden maken mij gelukkig.

Toen ik de training ‘De roep van de ziel’ zelf volgde was ik meteen bevlogen, dit moest de hele wereld weten. Een diep weten viel samen met mijn vergaarde kennis. Het voelen voorbij het tastbare kreeg nu handen en voeten in mijn werk. Er opende zich een enorm veld van mogelijkheden. Cliënten waren diep geraakt in het contact met hun ziel, zaligheid volgde. Mijn praktijk kwam in een stroom die vanzelf ontwikkelde. Dankbaar dat Connie mijn enthousiasme voor de roep van de ziel herkende.

Al met al sta ik steeds meer op mijn eigen plek in het leven. Naast practioner met een missie, ook als vrouw van mijn spirituele liefde en moeder van 3 prachtige kinderen leef ik, ben ik en loop ik met alles wat het leven mij brengt, waar kan in liefde, mijn pad.

Woorden die bij me passen zijn zachte kracht, organisch en liefdevol. Aards, eerlijk, rustig en van nature nieuwsgierig. Tikkeltje eigenwijs (is ook wijs;) en best grappig soms:) Ik hou van spelen met beweging, ritme, vertragen, stilte én soms van een uitbundig feestje.

Meer weten? Klik hier voor Kim’s website.