Aandacht voor de essentie van de mens, de ziel, biedt de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief te kijken naar wat je tegenkomt in het leven. Of het nu gaat om fysieke klachten, gevoelens die zich opdringen of thema’s in je leven die telkens terugkeren: door de diepere betekenis ervan te kunnen ervaren, openen zich nieuwe mogelijkheden. Iedereen die geïnteresseerd is in leven met aandacht kan in dit boek inspiratie opdoen.

Voor therapeuten is er extra informatie. Massage- en lichaamsgerichte therapeuten en begeleiders van familieopstellingen zijn al vertrouwd met onderdelen van systemisch werk via het lichaam. Maar ook voor andere therapeuten kan deze werkwijze verdieping geven in hun praktijk.

Via  handreikingen en praktijkvoorbeelden wordt systemisch werk via het lichaam inzichtelijk en toegankelijk gemaakt.

Dit boek gaat ervan uit dat je als therapeut  je eigen werkwijze en vaardigheden hebt ontwikkeld. Het nodigt je uit om je werkwijze te verdiepen, door integratie van aanraken en systemisch werk.

Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over de helende kracht van aandacht. Ook wordt er ingegaan op hoe je je kunt afstemmen als therapeut wanneer je systemisch wilt werken via het lichaam.  In het tweede en derde deel wordt het systemisch werk via het lichaam verder uitgediept aan de hand van theorie, handreikingen en praktijkvoorbeelden.  Dit boek  kan vragen oproepen, je inspireren en je uitdagen om je horizon te verbreden.

Het Veld van Aandacht is te bestellen bij bol.com. Je dient dit boek gelezen te hebben voordat je aan de training begint.